• Snabba Leveranser
  • Fri Frakt Över 799:-
  • Smidiga Betalningar
  • Butik och Online
  • Etablerad Sedan 1965

Om Norrlandsfärg AB

 

Vi älskar vård av byggnader och saker!

Norrlandsfärg AB startades 1965 med tanken att med god service och med god kvalitet på produkterna ha butiker lite varstans runt om i Norrland. Det har drivits vidare på likvärdigt sätt ända tills idag. Idag finns en butik kvar och den ligger i Birsta Sundsvall. Sedan 2008 drivs Norrlandsfärg utav mig, Robert Högdahl, och är idag en fristående färgfackhandel.

Det är alltså därför vi heter som vi gör. Vi vill värna om det ursprung vi har. Allt eftersom tiden gått så har vi utvecklat ett stort och genuint intresse för både bevarande i ett traditionellt perspektiv men även för vad det mer moderna kan ge oss i form utav kvalitet och hållbara resultat. Och det är där den här resan tar vid. Vi värnar om våra över 50-åriga rötter från Norrlandsfärg och vi adderar de nya intressen och upptäckter vi gjort efter vägen. Det är alltså det som är dagens Norrlandsfärg. För oss är kvalitet alltid viktigare än kvantitet. Och vi väljer alltid så lokalt producerade produkter vi kan hitta med rätt kvalitet.

Hos oss hittar man traditionella måste-grejer såsom färg från Falu Rödfärg, beslag från Eskilstuna Kulturbeslag, man hittar linoljor och färg från Selder & Co Linoljefabrik och finfina golv av alla de slag. Vi erbjuder även störtsköna tapeter från Duro, Midbec och Boråstapeter. När det kommer till lite modernare sortiment så är Jotun, Lady, Demidekk och Caparol våra huvudmärken där tyngdpunkten är Jotun där vi även säljer Industrifärger. Tjärfärger är naturligtvis måsteprodukter hos oss och där är det Auson med Tjärvitriol som är otroligt populär.. Vi har även där ett stort sortiment. Även Osmo, Timberex,Rust-Oleum och Anza är populära produkter vi gärna erbjuder. 

Vår ambition är att kunna vara förstavalet vad gäller att renovera ytskikten i sitt boende och vill få kvalitet i såväl service såsom resultat.  Sortimentet utökas eftersom vi hittar produkter av rätt snitt och kvalitet. Ge oss gärna tips och förslag hur vi kan utvecklas.

Norrlandsfärg sysselsätter idag ungefär 6-8 personer beroende på säsong som gladeligen hjälper till i vår butik i Birsta, Sundsvall. Vi bedriver även fössäljning via webben med vår hemsida och webshop där vi strävar efter snabba leveranser och kundservice i toppklass.

Missa inte att vi även delar lokal med vårt systerföretag Artistica Konstnärsmaterial som säljer allt man kan tänka sig för konstnärer och amatörer som vill måla. Sortimentet hittas här. www.artistica.nu

 

Välkomna att handla hos oss i butik eller online.