• Snabba Leveranser
  • Fri Frakt Över 799:-
  • Smidiga Betalningar
  • Butik och Online
  • Etablerad Sedan 1965

Det här med Linoljefärg Grund.

Emellanåt kommer frågan "Måste man grundmåla? Det är väl bara att köra på direkt med slutfärgen?" eller "Färg som färg, jag kan väl grundmåla med vad som helst?"

Svaret är alltid detsamma. Nej, utan rätt förarbete är det i det närmaste ogjort arbete. Och om du dessutom väljer att använda produkter av hög kvalitet så är väl anledningen till det att man vill få så hållbara resultat som möjligt.

Vi tänkte försöka reda ut några små saker här och nu.


Linoljefärg

Linoljefärg är till skillnad mot nästan alla andra typer av färg en penetrerande färg och inte adderande. Detta innebär att bindemedlet i linoljefärgen penetrerar och fyller upp underlaget till pormättnad. Detta kan vara en tidsödande uppgift och ofta kan ytan upplevas flammig trots flertalet lager färg.

Vid målning med linoljefärg är det således viktigt att så tidigt som möjligt uppnå pormättnad så tidigt som möjligt i processen. Detta kan vara ett gissel där olika material ska målas på samma stycke. Tex fönsterbleck som möter en fönsteromfattning. Därför bör man tvivelsutan välja en grundfärg som sätter stop för ytterligare penetration av ytan och som skapar en homogen icke sugande yta. På detta sätt garanteras att man når ett perfekt resultat.

En annan viktig aspekt är zink. Påväxt är ett sorgligt kapitel som man gärna undviker. Med hjälp av zink kan detta förebyggas mycket effektivt då zinken fungerar som anod under färgskiktet är hela ytan skyddad.

Selder & Company

Vad rekommenderar vi?

Vår favorit Selder & Co Linoljefärg grund är en zinkrik grundfärg som säkerställer slutresultatet. Oavsett underlag. Man kan måla den på i princip alla fasta underlag.  Funktionellt och enkelt. Selder & Co Linoljefärg Grund är dessutom bruksklar och skall inte spädas.

Med andra ord. Grundmålning är ett krav om du eftersträvar resultat i toppklass. Vi rekommenderar i första hand Selder & Co.