• Snabba Leveranser
  • Fri Frakt Över 799:-
  • Smidiga Betalningar
  • Butik och Online
  • Etablerad Sedan 1965


Du behöver: Våra bästa tips


Förarbete:

Innan du börjar måla över tapet krävs det ett bra förarbete. Du Börjar med att avlägsna all lös tapet från väggarna och skär även bort överlappande skarvarna mellan tapeten och listerna.Målarens tips: " För att tapeten ska släppa lättare på lister kan man fukta tapetskarven lite lätt."Täck golvet:

Städa bort all skräp och täck golvet och andra ytor som inte ska målas ,med golvpapp och maskeringstejp2. Grundmålningen:

Börja med pensel att måla längs de maskerade kanterna, börja en liten bit in på tapeten så slipper du att det samlas färg i hörnen Fortsätt sedan med att måla de stora ytorna med roller.Målarens tips: "Använd spärrfärg för att hindra fukt från att tränga in och minska risken för blåsor."Låt torka.

Efter grundmålningen spackla då igen alla sprickor, skarvar och hål. Spackla ett jämt lager så du slipper slipa ojämna ytor. Om det finns större ojämnheter eller hål spackla två lager om det behövs.Låt torka och slipa sedan bort ojämnheterna3. Täckmålningen

Nu är det äntligen dags att måla med din valda kulör, Jippi!!Börja precis som grundmålningen med pensel längs kanterna men i detta steget kan du dra efter med mini-rollern, så håller du stamma struktur på hela väggen Måla nu de stora ytorna med din stora roller och låt väggen torka.

Tips från målaren : " Använd mycket färg i rollern för att undvika en flammig vägg."Andra målningen

Slip lätt den målade ytan och måla nu andra lagret, avsluta med ett lätt drag uppifrån och ner för att hålla en jämn struktur.Ta bort maskeringstejpen direkt så fort du är klar med väggen innan färgen har torkat helt.KLART!!


Bilder och inspiration: Anza.se

Av: Hannah Bojesen